ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Achter de schermen

Een tentoonstelling

2004 Hogeschool Antwerpen. Koninklijke Academie voor Schone Kunsten
Expo
Zeeheldenplein

Het Atelier scenografie, theaterkostuum en film & videokunst van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen DKO is aanwezig in 3 containers.

In elk van de containers stelt één van de ateliers zich actief voor. Het atelier scenografie sluit aan bij het alsmaar complexer wordende verhaal van de podiumkunsten en de cruciale rol van de vormgeving hierin. Het zoeken en benoemen van de ruimte waarin een voorstelling zich afspeelt wordt in dit atelier het studieterrein.

Het atelier theaterkostuumontwerp is ontstaan vanuit de behoefte te confronteren met de hedendaagse kostuumvormgeving. Deze zoektocht wordt ondersteund door een dramaturgische en historische kennis. Het is de bedoeling van dit atelier een persoonlijke kijk en creativiteit te ontwikkelen in functie van het hedendaags theater.

Het atelier film en videokunst zet drie disciplines centraal: fictie, nonfictie en experimenteel. Fictie vertrekt vanuit de eigen bronnen, herinnering en thema`s omgezet in scenes. Nonfictie vraagt om een goede invalshoek, een betrokken maker en interessante hoofdpersonen. In experimenteel staan de nieuwe vertelmogelijkheden binnen de media centraal.

Het atelier is een smeltkroes. Je ontvangt impulsen vanuit vele disciplines. Disciplines die aansluiten bij film en videokunst, theater, muziek, verhaal en beweging...