ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ambrozijn

Koerconcert

2004 Ambrozijn
Muziek
Café Koer 2

Ambrozijn bestaat ondertussen 8 jaar en brengt met Botsjeribo zijn 5e langspeler op de markt. Door een aantal insiders beschreven als hun beste album ooit waarmee ze bovendien ook een breder publiek lijken aan te spreken. De stijl kan best omschreven worden als een vlotte combinatie tussen gekende singer-songwriter klanken en Europese folk. 

De groep wordt beschouwd als een echte Gentse band, toch komt songschrijver en zanger Tom Theuns uit het Antwerpse rockmilieu (Stef Kamil Carlens, Tom Barman). Tegenwoordig speelt hij vaak samen met een andere Antwerpse figuur, Soetkin Collier en stond hij mee aan de wieg van  groepen zoals
Think of One en Nada.
Wouter Vandenabeele kennen we als componist en dirigent van de multiculturele grootband Olla Vogala.
Wim Claeys tenslotte is één van de drie accordeonisten bij Tref, een groep die in Frankrijk bijzonder veel succes kent. Tevens is hij de oprichter en bezieler van het fenomeen Boombal, een initiatief dat vooral bij jongeren op veel bijval kan rekenen. 

Het vooraanstaande Engelse folk -en wereldmuziektijdschrift fROOTS beschouwt Ambrozijn als  “one of the finest European acoustic folk bands of today" en Het Nederlandse Folkforum.nl ziet Ambrozijn als "De beste akoestische livegroep van West-Europa”.
En dat mag geweten zijn!