ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Frans Pelgrims

Laureaat TaZ comedy Concours 2001

2004
Comedy
`t Oostends Variététheater

Theater aan Zee heeft sinds het prille begin in het Variététheater een vaste stek voor humor gevonden. Goede tradities moet je behouden.

Op 23-jarige leeftijd haalde hij als eerste in 2001 stand-up comedy naar Limburg door een humoravond te organiseren in Overpelt waar hij zichzelf meteen op de affiche zette tussen de grote namen.

Het publiek kwam, zag, maar Frans overwon zijn zenuwen niet en belandde na zijn optreden in de Rode Kruistent. Enkele maanden later en terug op krachten, nam hij deel aan de Comedywedstrijd van Theater aan Zee in Oostende. Voor een afgeladen Variététheater ging hij met de hoofdprijs van de vakjury lopen.

Met gesterkt zelfvertrouwen werd hij ingelijfd bij Bonjour Micro en was sindsdien iedere week ergens te zien op een podium in Vlaanderen.
In 2003 opende hij het Internationaal Lachfestival in Houthalen, won in 2004 de tweede prijs bij Humo’s Comedy Cup en reed verloren in Brussel. Ondertussen is hij ook als tekstschrijver aan de slag bij onder meer De Rechtvaardige Rechters en Chris van den Durpel.

Drie jaar na zijn overwinning keert hij terug naar waar het voor hem allemaal begon: het Oostendse Variététheater op TaZ. Een prettig weerzien.

Link naar website Frans Pelgrims