ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Roué Verveer

2004
Comedy
`t Oostends Variététheater

Theater aan Zee heeft sinds het prille begin in het Variététheater een vaste stek voor humor gevonden. Goede tradities moet je behouden.

Een nieuwe theaterpersoonlijkheid toert met een eigen, avondvullende show door Nederland: Roué Verveer, opgegroeid in Suriname (°1972) en groot geworden bij de Comedytrain is hij niet meer weg te denken van de Nederlandse podia.
De lachspiegel die deze rasverteller zijn publiek voorhoudt is aanstekelijk, confronterend en charmant tegelijk.

In 1999 kwam Roué naar Nederland en werd hij aangenomen door de Comedytrain. Hij werd regelmatig gevraagd om voorprogramma`s voor Jörgen Raymann te verzorgen en sindsdien is hij een bekende in het stand-up circuit.

In 2002 bracht Roué Verveer zijn eerste theaterprogramma: Uit het Niets. En zo komt hij ook in TaZ en gelijk op de Belgische podia terecht: uit het niets.
"Het kleinste verhaaltje is voor Verveer al genoeg om er een goedlachse draai aan te geven. Dat hij daarbij dicht bij zijn eigen belevenissen lijkt te blijven, is geen bezwaar. In tegendeel: wat bij anderen nogal eens blijft steken in particuliere muizenisjes, krijgt bij hem al gauw weer een gewiekste wending”, aldus NRC Handelsblad, februari 2004.

Uit het niets dus, maar hoe!