ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee: Kluis 21 en De Uitlevering

2008 Uitgelezen aan Zee, Radio Candip
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Het boekenprogramma van Vooruit en de Morgen zakt weerom af naar De Droge Coo.

BOEK op tafel:
Kluis 21 en De Uitlevering van Roslund&Hellström

"Het is moeilijk om niet in superlatieven te vervallen. Roslund en Hellström vormen een klasse apart. Hun plots, hun taal, hun personages, alles is van zo`n superieure kwaliteit dat ze eigenlijk hors concours beoordeeld zouden moeten worden" (Detective & Thrillergids van Vrij Nederland).

Voor zowel Kluis 21 als voor De Uitlevering kreeg het Zweedse thrillerduo 5 sterren! 10 op 10 ! Politieman Ewert Grens heeft er weinig moeite mee om een onthullende videotape te laten verdwijnen, als hij daarmee de weduwe van zijn vermoorde collega een dienst kan bewijzen. Al evenmin heeft Ewert Grens last van scrupules als het erom gaat de persoon te grazen te nemen, die een vrouwelijke collega in een rolstoel heeft doen belanden. Hij is een goed mens die wat over heeft voor zijn vrienden. Maar in Kluis 21 (2006) laten Roslund & Hellström zien hoe ook goede mensen te ver kunnen gaan.

De Uitlevering (2008) gaat over een man, in Zweden gearresteerd. Hij wordt verdacht van het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel. Tijdens de ondervragingen komen de politiemensen erachter dat de man eigenlijk niet bestaat. Hij is dood. Hij stierf zes jaar geleden in een cel in Death Row, terwijl hij wachtte op de voltrekking van zijn doodsvonnis... Ons eigenste thrillertalent over het Zweedse duotalent, dat moèt gensters geven!

Gastvrouw: Fien Sabbe (presentatrice Gouden Uil, freelance De Morgen)
Vast panel: Anna Luyten (Knack) en Jos Geysels (Minister van Staat)
Kroniek: Bernard Dewulf (dichter-schrijver, De Morgen)
Muzikale intermezzo’s: Radio Candip (zangeressen van Zita Swoon en Arsenal)
i.s.m Toestanden, de actualiteitenreeks van kunstencentrum Vooruit

Speciale gasten:
Pieter Aspe (Vlaanderens meest gelezen misdaadauteur)
Maaike Cafmeyer (actrice, bekend van o.a. Het Geslacht De Pauw, Aspe, En daarmee Basta! op Ketnet)