ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Auteurs in O. De derde dag

2009
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Vorig jaar hadden we op vraag van Arne Sierens de talkshow Bonjour Micro, waarin de visie van de verschillende artiesten op het leven en hun werk centraal stond.
Deze keer vergasten we u op Auteurs in O., podiumkunstenaars en schrijvers komen spreken over taal, literatuur, auteurschap… in hun werk en leven.

Gasten: Jan Goossens, David Van Reybrouck
Met:  Walter Zinzen

Naar aanleiding van de ontroerende voorstelling Missie  – met een tekst van Van Reybrouck en te zien op TAZ - is een gesprek over Afrika, missionarissen en kolonialisme zeker op zijn plaats. Jan Goossens trekt regelmatig naar Congo om er projecten op te zetten, Van Reybrouck is er jaren geleden al geweest i.k.v. zijn onderzoek dat leidde tot het bejubelde boek De Plaag (2001), een mix van biografie en reportage. Sindsdien verscheen er ook een roman van hem, Slagschaduw (2007). En net als Goossens is Van Reybrouck een graag geziene gast op de opiniepagina’s in de krant, bijvoorbeeld om het over de Belgische staat te hebben. Stof genoeg dus voor een gesprek over auteurschap en engagement.