ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Brave Kinders

Familiepark

2012 Tante Bees en Tante Toes
Kindervoorstelling
Leopoldpark

Net als vorig jaar tovert TAZ een deeltje van het Leopoldpark om tot Het Familiepark. Theater binnen en buiten en een feeëriek meetingpoint op de heuvel. Met een authentieke circuswoonwagen, muziekjes, voorleeskwartiertjes (door TAZ-gasten), workshops, een retroterras, een picknickweide, een rustig plekje voor baby`s (met microgolf, pamperkussen, zetel ...).

 

De nostalgische vertelwinkel van Tante Bees en Tante Toes
Een pedagogisch volstrekt onverantwoorde bloemlezing over stoere STOUTERIKKEN en grappige deugnieten.

Tante Bees en Tante Toes verzamelden als sinds ze zelf klein waren (en niemand weet precies hoe lang dat geleden is) alle kinderboeken die ze maar konden vinden. Vooral op verhalen over stoute kinderen waren ze verzot. Ze hebben ze allemaal opgeslagen in hun hoofd en in hun hart, en maakten er hun eigen versie van.

Kom maar eens langs in hun winkeltje. Het is een plek om te luisteren en te gniffelen. Je krijgt er verhalen en een boterham met confituur. En je kan er ook allerlei heerlijke voorleesspulletjes kopen. Je mag zo vaak terug komen als je wilt. In je eentje of met je mama of papa of oma of opa of nonkel (als het een mooie nonkel is mag die een beetje langer blijven).

Mieke Dobbels en Vicky Lommatzsch kruipen in de huid van de twee strenge tantes. De dames ontdooien helemaal bij het voorlezen van oude kinderboekjes.

Op basis van oude prentenboeken (de meeste werden tussen 1860 en 1920 voor het eerst uitgebracht) schreven ze een voorleeshalfuurtje bij elkaar. Verhalen voor kleine en grote kinderen.

De mama’s of papa’s mogen ook komen luisteren... als ze stil zijn.

Wie zoet is krijgt lekkers en wie stout is een koek!