ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hardgekookt / Dag één

2012
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Tijdens Hardgekookt staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, wijdt uit ..., een muzikale gast treedt bij.

Interviewer van dienst is Carlos Alleene die sinds enkele jaren het literaire programma Alleene bij Corman bij Vrijstaat O. presenteert. Alleene begon zijn journalistieke carrière als reporter bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij achtereenvolgens chef cultuur Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en ten slotte mediajournalist. Hij publiceerde o.a. een tweedelige biografie over Roger Raveel en De tijd, de zee en Oostende, een kunstboek over de muurschilderingen van Raveel in het gebouw van het Loodswezen in Oostende.

Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo, met koffie en een eitje!

Bart Plouvier kwam als zeventienjarige in aanraking met het Antwerpse artiestenmilieu, maar na een aantal tegenslagen werkte hij begin jaren tachtig vier jaar op een sleper die de wereldzeeën bevoer. In die periode begon hij volop te schrijven.

Hij debuteerde in 1987 met de verhalenbundel De maquette, leverde bijdragen aan talloze tijdschriften en publiceerde journalistieke verslagen, diverse romans, theaterteksten, kinderboeken, poëzie, verhalenbundels en reisimpressies.
In 1995 verscheen zijn eerste roman Het gelag.
Zijn werk werd meermaals bekroond. Begin dit jaar verscheen de verhalenbundel Genezijde.

Bart Plouvier leest voor en vertelt over zijn werk.
Hij wordt muzikaal bijgetreden door de Nederlandse meestercellist Frans Grapperhaus.
Hij is van alle markten thuis: klassiek, folk, jazz, theaterprojecten, telkens met een virtuose muzikaliteit.