ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hardgekookt / Dag drie

2012
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Tijdens Hardgekookt staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, wijdt uit …, een muzikale gast treedt bij. Interviewer van dienst is Carlos Alleene die sinds enkele jaren het literaire programma Alleene bij Corman bij Vrijstaat O. presenteert.

Alleene begon zijn journalistieke carrière als reporter bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij achtereenvolgens chef cultuur Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en ten slotte mediajournalist. Hij publiceerde o.a. een tweedelige biografie over Roger Raveel en De tijd, de zee en Oostende, een kunstboek over de muurschilderingen van Raveel in het gebouw van het Loodswezen in Oostende.

Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo, met koffie en een eitje!

Bart Meuleman schrijft en is theatermaker. Zijn dichtbundel `omdat ik ziek werd` werd genomineerd voor de VSB poëzieprijs. Met het theatercollectief De Zweep maakte hij `De smerige trilogie` en hij tekende voor een aparte verzameling teksten en regies: Milles Feuilles, Martens (TAZ#2007), The Bult and the Beautiful. Samen met acteur Herwig Ilegems maakte hij de populaire tv-serie Duts.
Zijn theater ontstaat vanuit een dialoog met de acteurs, hun taal moet `klinken`, muziek worden.

Met Het Zesde Metaal brengt Wannes Cappelle eigenwijze West-Vlaamse nummers en won hij de Jong Muziekprijs op TAZ#2005. Bij de Nederlandse band Roosbeef speelt hij gitaar, piano en zingt hij backing vocals. Daarnaast werkt Cappelle vooral in het theater. Hij schreef en speelde samen met Wouter Deprez en Frans Grapperhaus de voorstelling `Maanziek`. Samen met Kristien Hemmerechts maakte en speelde hij de voorstelling `Te Gek Intiem`.
In 2012 kwam het tweede album van Het Zesde Metaal uit, `Ploegsteert`.