ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hardgekookt / Dag vier

2012
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Tijdens Hardgekookt staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, wijdt uit ..., een muzikale gast treedt bij. Interviewer van dienst is Carlos Alleene die sinds enkele jaren het literaire programma Alleene bij Corman bij Vrijstaat O. presenteert.

Alleene begon zijn journalistieke carrière als reporter bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij achtereenvolgens chef cultuur Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en ten slotte mediajournalist. Hij publiceerde o.a. een tweedelige biografie over Roger Raveel en De tijd, de zee en Oostende, een kunstboek over de muurschilderingen van Raveel in het gebouw van het Loodswezen in Oostende.

Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo, met koffie en een eitje!

Naast schilder-tekenaar is Pjeroo Roobjee acteur en auteur van poëzie, theaterteksten, verhalen, romans.
Zijn teksten zijn doordrongen van hilarische, groteske tot absurde elementen. In 2010 verscheen zijn goed onthaalde roman Een mismaakt gouvernement.
Hij speelt mee in De Veer Van César (2011), een kortfilm met een gedicht van Peter Holvoet-Hanssen.
In september gaat een nieuw theaterstuk van hem, met Jan Decleir, in première.

Oostendenaar Joris Roose, gitarist en componist, behaalde eerste prijzen aan de Koninklijke conservatoria van Brussel en Gent en volgde gedurende twee jaar het Project Hedendaagse Muziek aan het Gentse conservatorium. Hij nam deel aan masterclasses bij o.a. Oscar Ghiglia, Kostas, Cotsiolis, Gerard Garcia en Raphaëlla Smits. Met Ilse Vromans (dwarsfluit) vormt hij het duo Symforosa en werkt hij regelmatig samen met Steve Dugardin (altus contratenor).