ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hardgekookt / Dag vijf

2012
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Tijdens Hardgekookt staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, wijdt uit ..., een muzikale gast treedt bij. Interviewer van dienst is Carlos Alleene die sinds enkele jaren het literaire programma Alleene bij Corman bij Vrijstaat O. presenteert.

Alleene begon zijn journalistieke carrière als reporter bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij achtereenvolgens chef cultuur Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en ten slotte mediajournalist. Hij publiceerde o.a. een tweedelige biografie over Roger Raveel en De tijd, de zee en Oostende, een kunstboek over de muurschilderingen van Raveel in het gebouw van het Loodswezen in Oostende.

Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo, met koffie en een eitje!

Geert Cyriel Tavernier, auteur van de tekst voor Ostend Appearances (TAZ#2002) en de muziekvoorstelling De Echo van de Maan (TAZ#2005) leest voor uit Het Zweet van de Zee, een foto- en tekstboek i.s.m. fotograaf Jo Clauwaert. Hij laat zich begeleiden door twee rasmuzikanten.

De Mexicaanse Luiz Marquez is componist en leider van de muzikale Mezcal-beweging die zich inspireert op de kracht van de natuur via de Ethno-Jazz. Het repertorium is gebaseerd op een versmelting van etnische klanken met jazz. Hij werkte samen met o.m. Rufus Thomas en Chris Whitley. Hij speelt op zeeschelpen en saxofoon, samen met violist, gitarist Renato Marquez.