ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee / De derde dag

2012 Big Noise, Uitgelezen aan Zee
Literatuur
Café Koer 3

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag speciale gasten en houden twee boeken tegen het licht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans het lezerspubliek recht in de ogen te kijken. Als afsluiter leest Dirk Pauwels op tus een Staten-Generaal van het Jong Werk.

SPECIALE GASTEN

William Van Laeken: ex-journalist (Panorama), moderator
Marijke Pinoy (vervanging voor Marleen De Temmerman*)
Big Noise: Jong muziek
M. De Cock/P. Mudekereza: column
Liesa Van der Aa: muzikaal slotstuk, muzikante/zangeres (selectie Jong Theater, Nomaden TAZ#2007 en Jong Muziek TAZ#2008).

De boeken van de Schotse misdaadauteur Philip Kerr - met detective Bernie Gunther als hoofdpersonage - werden met prijzen en lof overladen. Met Bernie Günther creëerde Kerr een heel ongewone detective: een speurder die helemaal geen nazi is, maar in het woelige Duitse interbellum zijn werk probeert te doen. Kerr is ook auteur van de kinderboekenreeks Children of the Lamp.

Een uitzonderlijke vrouw van Christophe Vekeman (o.a. ook Een borrel met Barry en Lege jurken) beschrijft het groeiproces van een jonge vrouw die probeert om bijzonder te zijn.
"Een uitzonderlijke vrouw heeft veel meer te bieden dan leesplezier. Ongemerkt verricht deze roman graafwerkzaamheden in de lezer. Je blijft omgewoeld achter." (De Standaard)

* Onlangs werd bekend dat Marleen Temmerman, senator en diensthoofd van de Vrouwenkliniek-UZ Gent, in oktober directeur wordt bij de Wereldgezondheidsorganisatie. Zij ruilt dus Gent en Brussel in voor Genève. Ter voorbereiding moet zij nu al regelmatig naar Genève waardoor zij zich, tot haar spijt, moet verontschuldigen voor Uitgelezen aan Zee. Ze wordt vervangen door actrice en theatermaker Marijke Pinoy.