ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee / De vierde dag

2012 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
Café Koer 3

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag speciale gasten en houden twee boeken tegen het licht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans het lezerspubliek recht in de ogen te kijken. Als afsluiter leest Dirk Pauwels op vrijdag drie augustus een Staten-Generaal van het Jong Werk.

Speciale gasten:

Wim Opbrouck (vervanger voor Jan Hoet)
Wannes Cappelle: muzikant/zanger (Jong Muziek met Het Zesde Metaal TAZ#2005, TAZ#2010 met Brussels Jazz Orchestra).
M. De Cock/P. Mudekereza: column
Thé Lau: muzikaal slotstuk, muzikant, zanger (The Scene).

Roman over de zoektocht van twee zoons naar het leven van hun overleden vader, die jarenlang nauwkeurig schilderde wat er in zijn omgeving gebeurde. Pedro Mairal (Buenos Aires) debuteerde met Una noche con Sabrina Love, later verfilmd. In 2007 werd hij door de jury van Bogotá39 verkozen tot een van de beste jonge Spaans-Amerikaanse schrijvers van het moment.

In een mens - John Irvings dertiende roman - is het relaas van een zestigjarige biseksuele man die terugkijkt op zijn leven. Irvings romans kennen een groot en trouw lezerspubliek en veel ervan (The World according to Garp, The Cider House Rules, The Hotel New Hampshire ...) werden verfilmd. De auteur won een O. Henry Award, de National Book Award en een Oscar. In 2001 werd hij verkozen tot lid van de American Academy of Arts and Letter.