ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee / De vijfde dag

2012 Uitgelezen aan Zee, The Bucket Boyz
Literatuur
Café Koer 3

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag speciale gasten en houden twee boeken tegen het licht. Daarnaast
krijgen schrijvers en muzikanten de kans het lezerspubliek recht in de ogen te kijken. Als afsluiter leest Dirk Pauwels op vrijdag drie augustus een Staten-Generaal van het Jong Werk.

Speciale gasten:

Kathleen Cools:
journaliste (Ter Zake)
Warre Borgmans:
acteur
The Bucket Boyz: Jong muziek
Johan Verminnen: Muzikaal slotstuk, zanger, muzikant
M. De Cock/P. Mudekereza:
Column

De allerlaatste Caracara ter wereld, Peter Verhelst
"Ergens in deze beknopte roman is sprake van het `prachtige geweld`. Dat doet denken aan Claus, met zijn `zachte vernieling`, maar het is ook een prima beschrijving voor dit bewonderenswaardige boek." (De Standaard)
Peter Verhelst - Vlaams dichter, romancier en theatermaker - ontving voor zijn werk verscheidene prestigieuze prijzen, waaronder De Gouden Uil, de F. Bordewijkprijs, de Herman de Coninckprijs ...

Alsof het voorbij is, Julian Barnes
Alsof het voorbij is is het verhaal van een man die voorgoed afscheid neemt van de beloftes van zijn jeugd. Barnes won vorig jaar de prestigieuze Man Booker Prize voor deze roman. Ander werk van zijn hand: Pulse, Arhur & George, Flaubert`s Parrot.
"Een stilistische parel zonder een woord te veel." (De Standaard)