ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee / De zesde dag

2012 Uitgelezen aan Zee, Blue Monday People
Literatuur
Café Koer 3

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag speciale gasten en houden twee boeken tegen het licht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans het lezerspubliek recht in de ogen te kijken. Als afsluiter leest Dirk Pauwels op vrijdag drie augustus een Staten-Generaal van het Jong Werk.

Speciale gasten:

Jan De Cock: kunstenaar.
Linda De Win: politiek journaliste.
Blue Monday People: zie Jong Muziek
Sioen: muzikant, zanger
M. De Cock/P. Mudekereza: Column

De kaart en het gebied: Michel Houellebecq
"Kunst, geld, liefde, dood, werk, de vader-zoonrelatie, Frankrijk als toekomstig toeristenparadijs: het zijn enkele thema`s van deze weemoedige roman waarmee Houellebecq zichzelf op een fenomenale manier heeft vernieuwd." (Cobra)
Michel Houellebecq won in 2010 de prestigieuze Prix Goncourt met dit boek. Michel Houellebecq schreef o.a. Platform (2001), De mogelijkheid van een eiland (2005), Elementaire deeltjes (1998).

Open stad
: Teju Cole
Julius, het hoofdpersonage in deze debuutroman van Teju Cole slijt zijn dagen met flaneren in New York. Teju Cole is een Amerikaanse schrijver, fotograaf en kunsthistoricus gespecialiseerd in oude Nederlandse schilderkunst. De roman werd o.a. bekroond met de PEN/Hemingway Award.

"Een verrassend rijk en rijp romandebuut, waarbij je voortdurend Julius en Teju Cole met elkaar dreigt te verwarren. En dat zegt ongetwijfeld een en ander over de kwaliteit van dit proza." (Cobra)