ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee / De zevende dag

2012 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
Café Koer 3

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag speciale gasten en houden twee boeken tegen het licht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans het lezerspubliek recht in de ogen te kijken. Als afsluiter leest Dirk Pauwels op vrijdag drie augustus een Staten-Generaal van het Jong Werk.

Speciale gasten:

Ruth Joos: radiomaker, columnist
Joost Vandecasteele
Andrea Voets: zie Jong Muziek
Wim Opbrouck: artistiek leider NTGent, curator TAZ#2007.
Andrea Voets: Jong muziek
Dirk Pauwels: Column
Wim Opbrouck: Muzikaal slotstuk

Bezoek van de knokploeg: Jennifer Egan
In Bezoek van de knokploeg verwoordt Jennifer Egan met verve en humor de grote truc die de tijd met ons uithaalt, in een roman over verleiding en verlies. Haar boek werd bekroond met o.a. de Pulitzer Prize en werd tot boek van het jaar uitgeroepen door o.m. Time en The New York Times.

"Een dozijn short stories én een powerpointpresentatie vormen een ontroerende muziekroman die Proust en popcultuur verenigt". (NRC Handelsblad)

Het voorseizoen: David Pefk
De jonge Grieks-Nederlandse schrijver David Pefko won de Gouden Boekenuil 2011 voor zijn tweede roman Het voorseizoen. De roman gaat over een eenzame Engelsman die een prostituee uit handen van de politie probeert te houden.
Zijn debuut Levi Andreas (2009) werd vergeleken met het werk van Arnon Grunberg én stond op de shortlist van de Academica Debutantenprijs 2011.