ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Wagon (6+)

Familiepark

2012 Zonzo Cie., De Werf, Rataplan vzw
Kindervoorstelling
CDO (Centrum Deeltijds Onderwijs KTA)/Showbizzschool

Net als vorig jaar tovert TAZ een deeltje van het Leopoldpark om tot Het Familiepark. Theater binnen en buiten en een feeëriek meetingpoint op de heuvel. Met een authentieke circuswoonwagen, muziekjes, voorleeskwartiertjes (door TAZ-gasten), workshops, een retroterras, een picknickweide, een rustig plekje voor baby`s (met microgolf, pamperkussen, zetel ...).

Nicolas Rombouts en Joris Caluwaerts toveren met hun muziek en een kamer vol voorwerpen een hele film voor je ogen. Ze spelen piano en contrabas maar ook andere `instrumenten`, zoals een trein, sporen, wissels, luidsprekers... In een mum van tijd nemen ze je mee in een droom, een muzikale fantasiewereld. Nicolas Rombouts componeert, speelt bas, en is samen met Gregory Frateur de drijvende kracht achter Dez Mona. Joris Caluwaerts speelde zich in de kijker als toetsenwonder bij o.a. Zita Swoon, The Go Find en het Zesde Metaal.

Alle `ins and outs’ over wagon lees je op bij Het Familiepark...  maar 
Op TAZ#2012 komt Wagon ook in een latenightversie, waarbij we de zesjarigen toch liever in hun bedje zien liggen. Iedereen die iet of wat die ‘tijd om te gaan slapen` -  grens voorbij is, weet zich verzekerd van een prachtig theatraal concertje voor het slapengaan!

"Wagon is geen theater maar pure geluidskunst. Het bewijs dat je met modelspoortreinen een avontuurlijke en verrassende wereld kunt scheppen. (...) een intiem modelspoorconcert." (Theaterkrant (NL))

Concept/compositie/uitvoering: Nicolas Rombouts, Joris Caluwaerts.
Coaching: Adriaan Van Aken.
Coproductie: Braakland/ZheBilding