ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Frodo en Dieter

Helden aan zee

2013 Frodo en Dieter
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Niet alleen jonge theater- en muziekmakers krijgen een platform op TAZ, ook jonge auteurs verwelkomen we, dit onder de noemer `Helden aan Zee`. De selectie gebeurde door Lies Van Gasse in samenwerking met deAuteurs/SACD.
deAuteurs int en verdeelt auteursrechten. Essentieel bij de werking van deAuteurs is het beheer voor auteurs én door auteurs.

Frodo De Decker werd geboren op 10 november 1981 te Antwerpen. Zijn tijd op de schoolbanken spendeerde hij voornamelijk met het volkladden van zijn schoolboeken. Na zijn middelbaar ging hij grafische vormgeving volgen in het Sint-Lukas te Brussel. Na twee jaar stopte hij om zich toe te leggen op striptekenen. In die tijd nam hij met succes deel aan verschillende stripwedstrijden en exposities. Zijn eerste publicatie kwam. er met Otto 1, nu recent gevolgd door Otto 2.

Dieter Dresselaers is vooral bekend van de animatiefilm De sussen en de geuzen. Ook heeft hij illustraties gemaakt bij het boek Aanvallen! - het verhaal van Ward van het 13e van Roland Bergeys. Het boek beschrijft het leven van een Vlaams frontsoldaat en dat van zijn verloofde in het Engelse Birtley, waar Belgen bommen maakten.

Het podium verandert deze avond in een arena, waarin Frodo en Dieter de strijd aangaan, in een kletterende tekenbattle.