ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Reinout Verbeke met Nevenwerking

Helden aan zee

2013 Reinout met Nevenwerking
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Niet alleen jonge theater- en muziekmakers krijgen een platform op TAZ, ook jonge auteurs verwelkomen we, dit onder de noemer `Helden aan Zee`. De selectie gebeurde door Lies Van Gasse in samenwerking met deAuteurs/SACD.
deAuteurs int en verdeelt auteursrechten. Essentieel bij de werking van deAuteurs is het beheer voor auteurs én door auteurs.

Reinout met Nevenwerking is het muzikale collectief rond dichter Reinout Verbeke. Een totaalervaring op het drielandenpunt van woordkunst, video en rock-‘n-roll. Performancepoëzie die je van je sokken blaast. Niet alleen voor geletterden.

Reinout met Nevenwerking maakte een opgemerkte performance op De Nachten 2008. De krant De Morgen loofde de combinatie van poëzie en rock-‘n-roll en ziet in deze cross-over hoop voor de toekomst. RmN stonden in 2009 ook op Mano Mundo en Crossing Border (NL). In 2010 ging het richting Berlijn voor Flachlandfest, in 2011 stond Reinout met Nevenwerking op de legendarische Nacht van de Poëzie in Gent en op Felix Poetry Festival. Dit jaar trok de groep weer Berlijnwaarts voor het performancepoëziefestival Es Gracht!.
De band stelt het album De achterkant van flatgebouwen voor, geproducet door Bas Remans (Millionaire, Zornik).