ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan Zee / De Derde Dag

2015 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
cc De Grote Post

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit FIEN SABBE, JOS GEYSELS en ANNA LUYTEN.Ze ontvangen elke dag twee gasten en bespreken evenveel boeken.
JELLE VASTERSHAEGHE - veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo’s en ERIK VLAMINCK brengt als Dikke Freddy de column van de dag. Elke Uitgelezen wordt afgesloten met een boekentombola.

De alom gevierde Japans-Engelse auteur Kazuo Ishiguro gaat geen enkel genre uit de weg in zijn romans. De rest van de dag is geschreven in de stijl van een 19e-eeuwse Engelse roman, in Laat me nooit alleen verkent hij de grenzen van de sciencefiction en in Vergeten Reus, begeeft hij zich zowaar op het terrein van de ridderroman, inclusief roestige harnassen en vuurspuwende draken.

Esther Gerritsen is een Nederlandse schrijfster. Haar boeken staan geregeld op de shortlist van de AKO en de Libris, en met De kleine miezerige god haalde Gerritsen de longlist van de Gouden Uil. Met Roxy schreef ze een indringend portret van een jonge vrouw die moeite heeft haar plaats in het leven te vinden.

SPECIALE GASTEN

Tommy Wieringa is een Nederlandse schrijver, o.a. bekend van bestsellers als Joe Speedboot (F. Bordewijkprijs, 2006), Caesarion (2009) en Dit zijn de namen (2012, Libris Literatuurprijs). Wieringa is ook te gast tijdens het salongesprek ‘Europese vluchtverhalen’.

Phara De Aguirre is journaliste en presentatrice, o.a. Terzake, Het Journaal, Phara, Panorama en maker van de driedelige reeks Weg van België… terug naar Kosovo waarin ze uitgewezen asielzoekers een menselijk gezicht wil geven.