ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Aroma di Amore

2016 Aroma di Amore
Muziek
cc De Grote Post

Aroma di Amore zette zichzelf in 1982 op de Belpop-kaart door een finaleplaats in de Rock Rally en de culthit ‘Doe de Maffia’. Hun songs waren een mix van elektronica, rauwe gitaren, maatschappijkritische teksten en onconventionele songstructuren. In 1994 hield de groep er mee op, om tien jaar later tijdens een reünietournee meteen voor uitverkochte zalen te spelen.

TAZ verwelkomde Aroma di Amore na 25 jaar radiostilte met open armen in 2012. Het concert smaakte naar meer, getuige de grote publieksopkomst. Door de jaren heen heeft Aroma di Amore heel wat songs geschreven die hen van een heel andere, intiemere kant laten zien.

Poëtische teksten, ijle soundscapes, vaak ingehouden, maar steeds tomeloos en intens. Anno 2016 steken ze hun Nederlandstalige songs in een nieuw jasje met de nadruk op luisteren en verwonderen.

Gitaar en allerlei: Fred Angst.
Basgitaar en allerlei: Lo Meulen.
Stem/teksten: Elvis Peeters.
Gitaar/klavier/percussie: Klankman Jan.

Vanaf 23u draait Jan Ducheyne plaatjes in het cultuurcafé van De Grote Post. Een immer verrassende muziekselectie van onze eigenste Monsieur Le Selecteur en zijn gasten. Tijdens het optreden doet hij er even het zwijgen toe, maar nadien vliegt hij er weer in tot de vroege uurtjes.