ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

De Debutanten: Isabelle Rossaert/Alicja Gescinska

2016
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Acht auteurs stellen tijdens vier middagen hun debuut voor in Vrijstaat O., met zicht op zee. Ze lezen fragmenten voor uit hun boek en gaan in gesprek met FRIEDL’ LESAGE. Oostendenaar JOHANNES VERSCHAEVE, frontman van The Van Jets, zorgt voor de muzikale intermezzo’s.

I.s.m. deAuteurs en Vrijstaat O. is er dit jaar de TAZ-deAuteurs Debutantenprijs voor de meest beloftevolle debutant. Hij/zij maakt kans op een prijs van 1.500 euro, geschonken door deAuteurs en een schrijversresidentie van drie weken in Oostende, aangeboden door TAZ en Vrijstaat O..
De jury bestaat uit: Gert Brouns (boekhandel Limerick), Dorian van der Brempt (voormalig directeur van Vlaams-Nederlands huis deBuren), Katrien Van Der Perre (directeur deAuteurs), Luc Denorme, Erika Wybouw (Leesclub Oostende) en Martine Vandermaes (bibliothecaris bibliotheek Kris Lambert, Oostende).

Literatuur met zicht op zee, een perfect begin van een boeiende TAZ-dag!

Isabelle Rossaert (Genk, °1966) is schrijfster en journaliste. Als freelancejournaliste schreef ze onder andere voor De Standaard, Onze Tijd en Knack Weekend. Daarnaast geeft ze workshops zakelijk en creatief schrijven. In 2015 verscheen haar debuutroman Dat is wat ik bemin, over liefde, wandtapijten en de everzwijnenjacht. Eerder publiceerde ze het non-fictieboek De verdwaalde ooievaar en de brieven- en verhalenbundel De Venusbergvariaties, in samenwerking met Paul Verhaeghe.

Na twee non-fictieboeken debuteert Alicja Gescinska (Warschau,°1981) met de roman Een soort van liefde. In deze roman staat hoofdpersonage Elisabeth voor de taak het huis van haar net overleden vader leeg te maken. Niet erg zwaar, omdat ze er nooit goed mee kon opschieten dacht ze aanvankelijk. Maar toch openen zich kamers van het verleden waarvan ze niets wist.