ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

De Debutanten: Lara Taveirne/Mustafa Kör

2016
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Acht auteurs stellen tijdens vier middagen hun debuut voor in Vrijstaat O., met zicht op zee. Ze lezen fragmenten voor uit hun boek en gaan in gesprek met FRIEDL’ LESAGE. Oostendenaar JOHANNES VERSCHAEVE, frontman van The Van Jets, zorgt voor de muzikale intermezzo’s.

I.s.m. deAuteurs en Vrijstaat O. is er dit jaar de TAZ-deAuteurs Debutantenprijs voor de meest beloftevolle debutant. Hij/zij maakt kans op een prijs van 1500 euro, geschonken door deAuteurs en een schrijversresidentie van drie weken in Oostende, aangeboden door TAZ en Vrijstaat O.. De jury bestaat uit: Gert Brouns (boekhandel Limerick), Dorian van der Brempt (voormalig directeur van Vlaams-Nederlands huis deBuren), Katrien Van Der Perre (directeur deAuteurs), Luc Denorme, Erika Wybouw (Leesclub Oostende) en Martine Vandermaes (bibliothecaris bibliotheek Kris Lambert, Oostende).

Literatuur met zicht op zee, een perfect begin van een boeiende TAZ-dag!

Regisseur en auteur Lara Taveirne (Brugge, °1983) laat in haar werk alle mogelijke gevolgen van de liefde zien. Haar debuut De kinderen van Calais verscheen in 2014, werd genomineerd voor de Bronzen Boekenuil 2014 en won de Debuutprijs 2015. Met haar tweede roman Hotel zonder sterren bewijst Taveirne dat ze geen eendagsvlieg is.

Mustafa Kör (Turkije/Limburg,°1976) debuteerde in 2007 met De Lammeren dat bekroond werd met de Publieksprijs van boekhandel De Groene Waterman. In deze roman schrijft hij over Umut die een tocht naar zijn thuisland Turkije aanvangt, net zoals zijn vader ooit naar het Maasland trok. In 2008 werd Kör benoemd tot stadsdichter van de stad Genk. Onlangs verscheen zijn langverwachte poëziedebuut Ben jij liefde.