ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

De Debutanten: Lize Spit/Kris Van Steenberge

2016
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Acht auteurs stellen tijdens vier middagen hun debuut voor in Vrijstaat O., met zicht op zee. Ze lezen fragmenten voor uit hun boek en gaan in gesprek met FRIEDL’ LESAGE. Oostendenaar JOHANNES VERSCHAEVE, frontman van The Van Jets, zorgt voor de muzikale intermezzo’s.

I.s.m. deAuteurs en Vrijstaat O. is er dit jaar de TAZ-deAuteurs Debutantenprijs voor de meest beloftevolle debutant. Hij/zij maakt kans op een prijs van 1500 euro, geschonken door deAuteurs en een schrijversresidentie van drie weken in Oostende, aangeboden door TAZ en Vrijstaat O.. De jury bestaat uit: Gert Brouns (boekhandel Limerick), Dorian van der Brempt (voormalig directeur van Vlaams-Nederlands huis deBuren), Katrien Van Der Perre (directeur deAuteurs), Luc Denorme, Erika Wybouw (Leesclub Oostende) en Martine Vandermaes (bibliothecaris bibliotheek Kris Lambert, Oostende).

Literatuur met zicht op zee, een perfect begin van een boeiende TAZ-dag!

Lize Spit (Viersel, °1988) behaalde een Master Scenario aan het RITCS en schrijft daarnaast ook proza en poëzie. Ze publiceerde o.a. in Het Liegend Konijn, De Gids en Das Magazin. Begin 2016 verscheen haar eerste roman Het Smelt. Dit debuut werd onthaald met lovende recensies en reacties. De filmrechten zijn verkocht, een Engelse vertaling zit in de pijplijn. Een droomdebuut voor Lize Spit.

Kris Van Steenberge (Lier, °1963) is schrijver, regisseur en docent. In 2013 verscheen zijn eerste roman Woesten, waarmee hij zowel de Bronzen Uil, de Publieksprijs als de Debuutprijs 2014 in de wacht sleepte. Inmiddels is Woesten aan zijn dertiende druk toe. Een Duitse, Spaanse en Zuid-Afrikaanse vertaling zijn op komst en de filmrechten werden verkocht. In september 2016 verschijnt zijn volgende roman Blindelings.