ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hoop

2016 Het nieuwstedelijk
Theater
cc De Grote Post

We leven niet in een tijdperk van verandering. We leven in een verandering van tijdperk.

Utopieën worden in eerste instantie op drie gronden bestreden. Eén. Futiliteit: het kan niet. Twee.Gevaar: de risico’s zijn te groot. Drie. Perversiteit: het ontaardt in zijn tegendeel.

Hoop is deel drie van de trilogie Hebzucht/Angst/Hoop, politieke thrillers over de wereld sinds de bankencrisis, geschreven door theaterauteur en -regisseur Stijn Devillé. In Hoop gaan de personages op zoek naar oplossingen, alternatieven vanuit nieuwe perspectieven. Ze wenden zich tot het publiek. Om één van hen te zijn. Geen rol meer te spelen. En een voorstel te doen. Ook dat belooft spannend te worden.

‘Dit stuk verdient absoluut vier sterren maar eigenlijk is dat schrijnend. Het is schrijnend dat zulk een haast tragikomisch, in de realiteit wortelend verhaal verteld moet worden.’ (Knack ****)

Adriaan Van Aken, Els Theunis en Stijn Devillé vulden in 2012 met hun gezelschap Braakland/ZheBilding het gastcuratorschap van TAZ in. In 2015 fuseerden ze met de Queeste tot Het nieuwstedelijk. Beide gezelschappen waren meermaals te zien op TAZ of waren laureaat.

Tekst/regie: Stijn Devillé.
Spel: Sara Vertongen, Erik Van Herreweghe, Michaël Pas, Tom Van Bauwel, Christophe Aussems, Bram Van Der Kelen, Simone Milsdochter, Maarten Ketels, Lena Devillé, Wieske Janssens of Juliet Van Bauwel.
Muziek: Bert Hornikx, Geert Waegeman, Trijn Janssens.
Choreografie: Natascha Pire.
Dramaturgie: Els Theunis.