ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

De Leesclub: De Ommelanden

2019
Literatuur
`t Leeshuus

De ochtendstond heeft goud in de mond, bij een koffie en croissant keuvelen over boeken; dat is De Leesclub ten voeten uit. Verdiep je tijdens de zomer in een van deze boeken en ga er tijdens De Leesclub samen met Els Snick of Jos Geysels dieper op in.

In De Ommelanden schrijft acteur en muzikant Elvis Peeters, in samenwerking met Nicole Van Bael, ove een jonge fotografe die gefascineerd is door de tragiek van uitzichtloosheid. Voor haar nieuwe project is ze neergestreken in het snikhete, vergeten achterland van Europa waar ze de dood portretteert. Wat ze zich niet realiseert, is dat de bewoners op hun beurt gefascineerd zijn door haar aanwezigheid. Nauwlettend volgen ze haar bewegingen en gedragingen.

Tot de fotografe op een dag met autopech strandt op een verlaten grindweg. Vanaf dat moment tonen de bewoners en het dorre achterland hun ware gezicht. Honderden kilometers verderop maken dierbaren in de stad zich zorgen over de terugkeer van de fotografe – en over de almaar aanhoudende droogte.

De Ommelanden is een roman over solidariteit en individualiteit, over verbittering en veerkracht. En bovenal over de vraag wie we tot onze groep rekenen.

We happen naar adem en kunnen de pagina`s niet snel genoeg omdraaien. (Cutting Edge)

Ontmoet Elvis Peeters en Nicole Van Bael op TAZ `In de klas: Elvis Peeters en Nicole Van Bael`.

Met: Els Snick/Jos Geysels