ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

De Leesclub: Een berg mens onder witte lakens

2019
Literatuur
`t Leeshuus

De ochtendstond heeft goud in de mond, bij een koffie en croissant keuvelen over boeken; dat is De Leesclub ten voeten uit. Verdiep je tijdens de zomer in een van deze boeken en ga er tijdens De Leesclub samen met Els Snick of Jos Geysels dieper op in.

Een schrijver belandt in het ziekenhuis en moet daar noodgedwongen de kamer delen met een man die nooit zwijgt. Hij kan niet anders dan luisteren naar een markant levensverhaal.

Een berg mens onder witte lakens werd geschreven in de taal die Erik Vlaminck eigen is: een Vlaams volksidioom waarin burleske humor ernst omkadert. Voor TAZ schreef Vlaminck meerdere jaren de column Brieven aan Dikke Freddy.

Een berg mens onder witte lakens is voor alles een heerlijk volkse roman - helder geschreven - die dwingt tot aandachtig luisteren naar de rechttoe rechtaan dialogen van de diverse personages die elk afzonderlijk raak worden geportretteerd. Iets waar Erik Vlaminck een exclusief patent op schijnt te hebben. (Karel Alleene, Cutting Edge)

Het boek komt op TAZ ook aan bod in het Fictie: Ontevredenheid en onbehagen met Walter Van Steenbrugge en Gaea Schoeters.

Met: Els Snick/Jos Geysels