ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Pleasant Island

2019 CAMPO
Theater - ???
cc De Grote Post

Theatermaker Oshin Albrecht selecteerde samen met TAZ programmeur Mats Van Herreweghe de Jong Theater voorstellingen voor TAZ. Daarnaast vroeg gastcurator Lucas De Man haar om vier voorstellingen te kiezen vanuit haar persoonlijke blik, intuïtief gelink aan haar eigen praktijk. Ze koos voor voorstellingen van voornamelijk vrouwen met een ruime kijk op het performatieve, die een link hebben met het beeldende en die spelen met de manier waarop betekenis ontstaat. 

Twee theatermakers trokken naar het eiland Nauru in de Stille Oceaan, ooit het rijkste land ter wereld, nu een leeggemijnde natie. Haar geschiedenis lijkt een parabel voor onze huidige tijd, waarin kolonisatie, kapitalisme, migratie en ecologie met elkaar botsen. In deze theatervoorstelling zoeken ze, aan de hand van interviews en gesprekken met inwoners en vluchtelingen, naar een perspectief.

Interessant documentair theater, over een deel van de wereld dat bijna vergeten leek. (De Volkskrant ****)

Van/met: Silke Huysmans, Hannes Dereere.
Geluidsmixer: Lieven Dousselaere.
Coproductie: Kunstenfestivaldesarts, Spring Festival Utrecht, Beursschouwburg, De Pianofabriek, Veem House For Performance, Theaterfestival SPIELART München, De Brakke Grond.
Residenties: De Grote Post, Kaap, Kunstencentrum BUDA,Kunstenwerkplaats Pianofabriek, STUK, Veem House For Performance, LOD.
Met dank aan: alle gesprekspartners in Nauru.
In het kader van BRUS | OOST, een samenwerkingsproject met de Vlaamse Gemeenschapscommissie.