Jules Peurquaetstraat 27 (ingang via de kantoren van ABVV) 8400 Oostende
In de Jules Peurquaetstraat worden in 1905 twee gebouwen aangekocht waarin coöperatieve bakkerij en kruidenierswinkel De Noordstar en café het Volkshuis hun intrek nemen. In die tijd wordt De Noordstar stilaan de spil waarrond de Oostendse socialistische beweging zich ontwikkelt. Tot het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog groeit het Oostendse socialisme gestaag maar zeker. De werking valt echter zo goed als volledig stil tijdens de oorlog.
In de jaren ’30 krijgt De Noordstar concurrentie van de Sociéte Economique Ostendaise. Tegelijkertijd is er ook een economische crisis en de bakkerij en de kruidenierswinkel verdwijnen. Kort na de Tweede Wereldoorlog verlaat de socialistische mutualiteit het pand. Het gebouw zelf is ondertussen in erbarmelijke toestand geraakt en in 1955 besluit men om het te slopen en een nieuwbouw op te trekken. Het wordt een ontwerp van architecten R. Meyer en A. Verschaeren.
De jaren daarna blijven er nog tal van socialistische verenigingen gehuisvest. Zo vinden o.a. de vrouwenvereniging, jeugd-, sport en harmonieverenigingen er onderdak. Omstreeks 1990 verhuist de Socialistische Partij uit het pand. De Noordstar herbergt dan enkel nog de socialistische vakbonden of de huidige ABVV. Kort daarna huurt Theater Malpertuis de “grote zaal” van het gebouw, als secundair toneelplatform. Die grote zaal had voordien decennia lang gefungeerd als locatie voor feesten, vergaderingen, congressen en film. Vanaf 1997 brengt Theater Aan Zee er tijdens het festival muziek en theatervoorstellingen. Dirk Roothooft speelt er De Wijze van Zaal 7, Bob De Moor wordt Freddy Van Durme in Grasland. Jong theatertalent als Bruno Vanden Broecke, Adriaan Van den Hoof en Wouter Hendrickx komen er hun ding doen.