ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Historiek 2020

Door de coronacrisis werd TAZ#2020 geannuleerd, maar samen met de kunstenpartners DGP, TAZ, Kaap, kleinVerhaal, Mu.ZEE en i.s.m. het kunstonderwijs (Conservatorium en Kunstacademie) realiseerde TAZ een uitzonderlijk programma ZOMER IN O.,  van 11 juli tot 16 augustus (5 weken, 6 weekends).

Tal van artiesten streken neer op diverse locaties in de stad, in openlucht én coronaproof, met theater, muziek, literatuur, dans, familievoorstellingen, jong talent. Ze palmden het amfitheater van De Grote Post in, de tuin van het Conservatorium en O.666, Mu.ZEE en KAAP zwaaiden hun deuren open en ze trokken de wijken in.


250 artiesten werkten samen met tientallen vrijwilligers en medewerkers om op verschillende locaties maar liefst 200 voorstellingen te laten doorgaan. Zomer in O. was een alternatief voor de reguliere kunstenliefhebber, maar ook een uniek cultureel aanbod in het hart van vijf kwetsbare wijken van de stad.

Met het wijkproject werd volop gemikt op een inclusief verhaal, waarbij kunsten allerhande tot in vijf verschillende wijken, met elk een ander profiel, in Oostende gebracht werden: de Opex, de Konterdam, het Westerkwartier, de Vogelwijk en De Nieuwe Stad. Pleintjes in de buurt werden telkens verbouwd tot een gezellige en coronaproof ontmoetingsplek zodat buurtbewoners op een veilige manier konden genieten van een fijn programma.