ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Jong Werk 2022

Jong Theater

De selectie van Jong Theater werd geprogrammeerd door Marijn Lems, Kobe Chielens en Joeri Cnapelinckx. Samen selecteerden ze 11 voorstellingen waarvan het publiek 3 voorstellingen kon ontdekken tijdens een wandeling door de haven in de Nomaden. De jonge makers werden tijdens TAZ technisch en productioneel ondersteund en begeleid door twee mentoren: Liv Laveyne en Wouter Hillaert.

In de maanden na afloop van TAZ#2022 trekt een selectie van het Jong Theaterwerk met TAZ ON TOUR naar het binnenland langs verschillende culturele centra. Op één avond krijg je een selectie van 2 voorstellingen van het Jong Werk te zien, die geprogrammeerd stonden op Theater aan Zee 2022.

Jong Theater op TAZ#2022:

CRYBABY van Emma Buysse/Luna Joosten, MAMBO van Princess Isatu Hassan Bangura/Likeminds, DOG van Kazanga Jonathan Linga, Mater van Femke Van der Steen, Nachtzwemmen van Jarne Van Loon/Lieselot Siddiki, Pinokkio van Jonas Baeke/Jef Hellemans, The Memeing of Life van Dinsdag.org, Guilty of Love van Sophia Bauer/Marie Schraepen, Unfolding an Archive van Zoë Demoustier, Kibra Silensio van RIGHTABOUTNOW INC.

Jong Muziek

Voor de selectie Jong Muziek programmeerden Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van De Zwerver (Leffinge) acht jonge beloftevolle bands. Ze speelden elk vier keer op verschillende locaties in de stad, van het intieme decor op de binnenplaats van Fort Napoleon, naar een open plek in de stad. Van Café Crayon tot KAAP. Van jazz en funk tot synth- & indiepop en electronica.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren Amplo en VI.BE samen met de Zwerver en Sabam for Culture een ‘pitchsessie’ in het kader van Jong Muziek. Alle geselecteerde artiesten krijgen de kans om zich voor te stellen aan professionals uit de muzieksector. Ze krijgen feedback op hun persoonlijk traject, zakelijke coaching op maat en kunnen ervaringen uitwisselen met elkaar.

Op het online muziekkanaal Lijfstroom verzamelt zich sedert 2019 het kruim van de jonge Belgische muziekscene. Voor deze editie van TAZ inviteerde Lijfstroom de Jong Muziek selectie om radicaal gestripte versies van hun songs te brengen in een uniek decor. Ze werden daarbij warm ontvangen door de gastheren van Club Jaecques.

Jong Muziek op TAZ#2022:

BLOND, DISHWASHER, Empty Apartments, Laura Y, LũpḁGangGang, Magic Max, Noa Lee, Rosa Butsi