ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Jong Werk 2023

Jong Theater 

Elk jaar gaat de programmator Jong Werk van TAZ intensief kijken naar afstudeerders en andere jonge makers. TAZ wil jonge makers verbinden, met een publiek maar ook met een groter netwerk en met makers en spelers die al veel langer in het vak staan.

De selectie van Jong Theater werd geprogrammeerd door Jozefien Mombaerts. Het Jong Werk 2023 is wild en uiteenlopend, divers in smaak en kleur, extra- en introvert. De selectie van deze 8 voorstellingen geeft een inkijk in wat er bij beginnende makers en spelers opborrelt en resoneert.

Jong Theater op TAZ#2023:

Er was eens een filmische voorstelling over gebroken dromen, verlangens en spijt, met een stevige dosis rock & roll. Once upon a time van Febe Coysman is en must-see om nog lang en gelukkig te leven! 

De jammerlijke tijdloosheid van seksueel geweld, en de pijn en het verzet die hiermee gepaard gaan, vormen het intieme thema van de voorstelling È vero è vero è vero van Ika Schwander. Meer dan de moeite waard. È vero!

Max Colonne & Alicia Andries omschrijven hun voorstelling BUG zelf als Kafka in een nieuw jasje. Een 'Bug' schudt de normen en waarden bij Gregors familie volledig door elkaar, waardoor ze gedwongen worden het leven via een andere lens te bekijken.

Dit is anders van Maria Feenstra: Over gemis, ouderschap en de gevangenis. Kom en laat je meeslepen naar een ruimte voor dat wat wordt weggeschoven.

Vertrouwen in jezelf is nodig om jezelf kwetsbaar op te stellen. Rebecca de Toro-Garland Garcia weet in SHAME ON US te verrassen met dans als vorm van protest en emancipatie.

ZONDERZEEËR van Sander Deckx hoort thuis op TAZ. De blik van de Ander als rode draad doorheen een mensenleven. Kijk maar hoor, het mag!

In de fictieve solovoorstelling F A G G O T S buigt Tibau Beirnaert zich over de vraag hoe de wereld er zou uitzien als enkel de faggots overblijven. 

Herkenbaar, over familie, over mensen van vlees en bloed. Langs de andere kant toch prikkelend en openbarend. Het Nijlpaard van Felix Maesschalk bevat het allemaal.

Jong muziek

Dit jaar kiest TAZ voor Jong Muziek in een andere format: de TAZ-band. Speciaal voor Café Koer werd een nieuwe TAZ-band met jong aanstormend talent samengesteld. De driekoppige band bestaat uit Léa Kadian, Jérôme Pringiers en Dejan Banovic en wordt aangestuurd door Kapinga Gysel.

Geflankeerd door een of meerdere muzikale gasten spelen ze elke dag vanaf 18u30 een gratis aperitiefconcert in het hart van het festival: Café Koer. Bereid je voor op warme vocals en straffe beats gemixt met jong, sprankelend talent.