In 2011, van 28 juli tot en met 6 augustus, neemt Josse De Pauw het gastcuratorschap op zich. Hij presenteert drie eigen theatervoorstellingen, nodigt een schare theatermakers, muzikanten en schrijvers uit naar Oostende, staat op het podium met muzikanten, leest voor uit eigen werk en presenteert een reeks films waarin hij of zijn vrienden een prominente rol vervullen. De Pauw wil zowel gevestigd als pril talent onder de aandacht brengen. Zo vraagt hij aan de eerste laureaat Jong Muziek, Ellen Schoenaerts, om samen met hem aan de slag te gaan. Lees hier meer over de centrale gast 2011.
TAZ ondersteunt zelf twee producties, INVSBL PPL, een première van de Braziliaan Gustavo Miranda en de locatievoorstelling Ginds, tussen de netels van NTGent - naar een tekst van Dimitri Verhulst en in een regie van Marijke Pinoy.
Voor haar 15e verjaardag nodigt TAZ ook enkele ex-gastcuratoren en muzikanten uit. Zo o.a. Stef Kamil Carlens, hij brengt met de TAZ-band een bijgewerkte hommage aan Bob Dylan en Stijn Meuris. Tijdens het slotconcert All Stars vergezellen tal van muzikanten met een ‘TAZ-verleden’ de TAZ-band, Gabriel Ríos, Marcel Vanthilt, Lady Angelina, Jan Decorte, Pascale Michiels, Stijn Meuris, Pieter-Jan Desmet enz.
Het Jong Theater programma wordt vanaf 2011 ingevuld door Liv Laveyne en Sophie De Somere, Jong Muziek door Pieterjan Vervondel. Met Liv Laveyne en theatermaakster Sophie De Somere krijgt TAZ voor het eerst een vrouwelijk duo aan het roer van het Jong Theater. Beiden hebben met het festival een band die al jaren teruggaat. Laveyne volgt het festival al vele jaren als journalist en recensent voor De Morgen en Knack, Sophie De Somere was in 2003 met Ontroerend Goed zelf laureaat. Meer info over het jong werk in 2011 lees je hier.
In het najaar komt er duidelijkheid over de invulling van De Grote Post als Oostends cultuurcentrum, het zal uitgebaat worden door een gemeentelijke vzw en er worden theaterzalen en burelen ingericht. Het kantoor van Theater Aan Zee verhuist in juni 2013 naar De Grote Post.