In 2004, van 29 juli tot en met 7 augustus, is de centrale gast het 'Familietheater'. Theater aan Zee wil zich uitdrukkelijk profileren als publieksfestival en zet daarom het familietheater met vijf voorstellingen in de kijker. Theater FroeFroe opent met Kloon het festival, gevolgd door muziek en het openingsspektakel Contre Feu van Les Commandos Percu op het Klein Strand. Het spektakel lijkt aanvankelijk letterlijk ten onder te gaan aan een combinatie van springtij, maanstand en zeewind, maar Theater Aan Zee zou Theater Aan Zee niet zijn als daar geen mouw aan gepast wordt. Lees hier het volledige relaas over dit nachtelijke ontij.
Lees hier meer over de centrale gast 2004.
Speciaal voor TAZ worden ook enkele creaties gemaakt, zo o.a. Nils De Caster en Yves Meersschaert die met hun ‘Living Lounge’ officieel Café Koer openen. Serge Feys creëert een ‘Tribute to the age of Mavin Gaye’ en het slotspektakel van Cirque Requiem brengt een ode aan melancholie en levenslust. Muzikanten, acrobaten, acteurs, artiesten en ontwerpers creëren samen de symbolische begrafenis van Theater aan Zee 2004.
Binnen het programma ook literatuur, muziek, dans, comedy en (straat)theater, waarbij La Loteria van CirQ wellicht menigeen bijgebleven is. Deze prettiggestoorde bende zet De Post en hun publiek op stelten met een parodie op de kleurrijke lottotrekkingen uit de jaren ’70.
De laureaten jong theater 2003 komen terug met nieuw werk, zo gaan bv. Lizzy Timmers en Rosa Reuten in première met Sjaak en Sjaak, en dit op een wel heel bijzondere plek: helemaal aan het eind van het Oosterstaketsel. Uniek want de enige keer dat hier een voorstelling plaatsvindt tijdens TAZ, bovendien wordt het Oosterstaketsel in 2006 gesloopt en niet meer vervangen.
Daarnaast is een nieuw luik toegevoegd dat het Jong Theater Werk nog internationaler maakt door samen te werken met gelijkaardige festivals in het buitenland, dit onder de noemer International Young Makers Marathon.
Programmator Don Verboven zocht andere oorden op in 2003, het jong werk theater wordt voor deze editie ingevuld door een prospectieploeg - Christof Aussems, Wim de Wulf, Mieke Dobbels en Wouter Hendrickx - die net als in voorgaande jaren het veld afschuimen op zoek naar boeiend jong werk.
‘Doordat studenten van allerhande kunstopleidingen dit jaar zelf de selectiejury van Theater aan Zee konden uitnodigen om naar hun eindproject te komen kijken, valt in het Jong Theater Werk een bepaald breder bereik op. Plots staan er dingen die je er niet meteen zou verwachten, zoals een theatrale installatie uit de 3D-opleiding van het Gentse KASK of een busvoorstelling uit de scenografie-opleiding van de Academie van Antwerpen.’ (De Morgen)
Bovendien wordt in 2004 voor het eerst een `Jong Muziek’ prijs uitgereikt.
Meer info over het jong werk in 2004 lees je hier.
Café Koer verhuist omwille van praktische redenen van het O.L.V.-College naar het Stationsplein, en voor het eerst wordt het voormalige stationsbuffet omgetoverd tot de roemrijke ‘Club Terminus’. Met nachtconcerten om 24u30 en feesten tot de ochtend piept is ‘Club Terminus’ ‘the next hot thing’ en dit jaar na jaar, tot Theater Aan Zee in 2012 door de geplande renovatiewerken aan het Station dient te verhuizen.