ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Jong Werk 2020

Het JONG THEATER programma is samengesteld door Mats Van Herreweghe en Leontien Allemeersch, JONG MUZIEK door Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen van muziekclub De Zwerver. 
Het cultuurseizoen komt in maart door het coronavirus tot een abrupt einde en als blijkt dat ook TAZ#20 niet kan doorgaan bundelen mu.ZEE, KAAP, kleinVerhaal, TAZ, De Grote Post en Kunstencampus aan Zee de krachten. Met ondersteuning van de Stad Oostende ziet een coronaproof festival het licht: Zomer in O. Van 11 juli tot en met 16 augustus wordt theater, muziek, literatuur en dans gepresenteerd op diverse locaties in Oostende. 

Een zomerfestival in Oostende zou er gene zijn zonder dat er ook flink wat JONG WERK te zien is. De coronacrisis dwong ons dan wel om TAZ#2020 te annuleren, de selectie Jong Muziek en Jong Theater bevonden zich al in een vergevorderd stadium. Zomer in O. was de kans om hen toch een podiumplek te bieden.

Tijdens het festival worden enkele podiumvoorstellingen getoond en -artiesten komen in residentie in De Grote Post. De volledige Jong Muziek selectie palmt het podium in en wordt opgenomen in Lijfstroom, het toen gloednieuwe online muziekvideo-kanaal met het kruim van de Oostendse muziekscene.